Vse, kar morate vedeti o bazenskih strehah in zakaj bi jih morali imeti?

EL-pomicna-streha-bazen-sintex (2)

 

Bazeni so v poletnih mesecih zelo zabavni, nekateri plavalni ljubitelji pa bodo priznali, da bazen  uporabljajo celo leto.

Vendar je zelo malo ljudi, ki imajo dejansko doma bazene. Sedaj v Corona krizi pa je vedno več ljudi, ki razmišljajo o izgradnji bazena na domačem vrtu. Na ta način bi sebe in družino zavarovali pred okužbo, saj bi počitnice preživljali v domačem okolju in s člani družine. Nebi bili izpostavljeni stiku z neznanimi ljudmi, ki so lahko prenašalci virusov.  Veliko ljudi ima možnost, da ga lahko bazen zgradij na svojem posestvu.  Bazen vam lahko zgradijo usposobljeni izvajalci, druga cenejša možnost pa je, da ga idelate sami delno (zidarska dela), folijo, ploščice in strojnico pa vam vgradijo izkušeni izvajalci. Namestijo vam lahko tudi filtre za bazen inizvedejo  inštalaterska dela. 


Po izgradnji in pričetku uporabe pa boste ugotovili, da je potrebno bazen tudi vzdrževati. Poskrbeti je potrebno, da je voda v bazenu vedno čista (kar dosežete lahko z uporabo kemikalij ali pa s sodobnejšimi sistemi za čiščenje vode)  pojavi se vprašanje vzdrževanja bazena. Pravzaprav je vzdrževanje bazena tisto, kar skrbi večino ljudi, ki so namestili bazen na svojem vrtu.
Čiščenje bazenov, zaščita pred umazanijo, listjem in drugimi odpadki ter zagotavljanje varnosti bazena za otroke in hišne ljubljenčke je glavna skrb večine lastnikov bazena. Za rešitev zgoraj navedenih problemov imate različne možnosti. Lahko uporabite različna prekrivala za bazene (folije), ali pa si omislite bazensko streho, ki vam bo zagotovila čisto vodo v bazenu, segrevanje vode v bazenu, zgodnejši pričetek uporabe v poletnih mesecih in uporabo bazena do pozne jeseni. Ne bo potrbno iz bazena odstranjevati odpadlega listja, druge umazanije in utopljenih žuželk pred kopanjem.Tudi vašim najmlajšim članom bo z namestitvijo bazenske strehe zagotovljena varnost.Na srečo lahko z uvedbo bazenskih streh vse te pomisleke odpravimo.

Ob pojavu Corona epidemije smo zaznali povečanje povpraševanja po bazenskih strehah. 

Subscribe to our Newsletter

Share this post with your friends

Leave a Reply