Nastreški standardni

CARPORT "STANDARD - AUTO"
sistem SINTEX®

Sistem samonosnih konzolnih nadstreškov, ki ga ponujamo tudi po sistemu “naredi sam”. Nudimo 2 verzije: raven in ločni nadstrešek za avto z enostranskim vpetjem.

Optimalen model konzolnega nadstreška, ki ga ponujamo. Najmanjša pokrivna površina je tloris enega avtomobila (enega parkirnega mesta) – premišljen sistem modularnih samonosnih nadstreškov pa nam dovoljuje, da ga lahko naredimo v izvedbi za 3, 4 ,5 in več avtomobilov. Kot večina naših modelov je nadstrešek samonosen in Vam omogoča enostavno parkiranje. Vrata avtomobila lahko odpirate brez da bi se bali da jih boste razbili ob nosilno konstrukcijo. Ravno tako je dovoz pod nadstrešek brez nog nadstreška enostaven, ker je konzolni (vpet samo na dveh nogah) in tako je manj verjetnosti da ne boste razbili avta ob nadstrešek. Ponujamo ga v verziji ravni in ločni nadstrešek za avte in terase.

Dimenzije standardnega nadstreška “STANDARD-AVTO”:

 • Dimenzije:
 • širina konstrukcije: 2,78 m (kritina je lahko 3m)
  dolžina: 5,1 m 
 • višina notranja: spodaj:  2,3 m;  zgoraj: 2,61m   
 • višina zunanja višina: spodaj: 2,43 m;  zgoraj: 2,76m
 • Barve konstrukcije:
  izbor barve po RAL lestvici ali barva pocinkanega jekla – srebrna
 • Barva kritine:
  priporočamo mlečno belo, možne so: transparentna in zelena

Ta tip nadstreška izdelujemo v dveh verzijah: ravni in ločni.

Standardni ravni nadstrešek za 1 avto (modularni)

Vabimo Vas da si ogledate galerijo naših narejenih montaž z klikom na zgornjo ikono (odpre se stran s številnimi fotografijami) za standardno konzolno nadstrešnico za eno parkirno mesto – raven model

Standardni ločni nadstrešek za 1 avto (modularni)

Vabimo Vas da si ogledate galerijo naših narejenih montaž z klikom na zgornjo ikono (odpre se stran s številnimi fotografijami): v tej galeriji predstavljamo konzolni ukrivljeni nadstrešek – sistem “naredi sam”.

CARPORT "STANDARD - AVTODOM"
sistem SINTEX®

Sistem samonosnih nadstreskov, ki ga ponujamo tudi po sistemu “naredi sam”. Nudimo 2 verzije: raven in ločni nadstrešek za avtodom.

Dimenzije standardnega nadstreška “STANDARD-AVTODOM”:

 • Dimenzije:
  širina konstrukcije: 2,78 m (kritina je lahko 3m)
  dolžina: 8,00 m
  višina

notranja: spodaj:  3,0 m;  zgoraj: 3,32m   

zunanja višina: spodaj: 3,15 m;  zgoraj: 3,47m

 • Barve konstrukcije:
  izbor barve po RAL lestvici ali barva pocinkanega jekla – srebrna
 • Barva kritine:
  priporočamo mlečno belo, možne so: transparentna in zelena

Ravna verzija samonosnega nadstreška za avtodom-e

Ločna verzija samonosnega nadstreška za avtodom-e

Vabimo Vas da si ogledate galerijo naših narejenih montaž z klikom na zgornjo ikono (odpre se stran s številnimi fotografijami). V tej galeriji so fotografije  konzolne nadstrešnice za avtodom (ali bivalno prikolico) 

CARPORT "STANDARD - AUTO - DVOJNI"
sistem SINTEX®

Sistem samonosnih nadstreskov, ki ga ponujamo tudi po sistemu “naredi sam”. Nudimo 2 verzije: raven in ločni nadstrešek za avto.

Dimenzije standardnega nadstreška “STANDARD-AVTO – DVOJNI”:

 • Dimenzije:
 • širina konstrukcije: 5,40 m (kritina je lahko 6m)
  dolžina: 5,1 m 
 • višina notranja: spodaj:  2,3 m;  zgoraj: 2,61m   
 • višina zunanja višina: spodaj: 2,43 m;  zgoraj: 2,76m
 • Barve konstrukcije:
  izbor barve po RAL lestvici ali barva pocinkanega jekla – srebrna
 • Barva kritine:
  priporočamo mlečno belo, možne so: transparentna in zelena

Standardni ravni nadstrešek za 2 avta (modularni)

Idealen model nadstrešnice, lahkotnega izgleda.  Skonstuiran je bil z namenom enostavne montaže po načelu “naredi sam”. Pokrivna površina je tloris dveh avtomobilov. Zasnovan je modularno tako da lahko poljubno dodajate in spajate več modulov tako da skupaj tvorijo eno večjo nadstrešnico. Nadstrešek omogoča enostavno parkiranje. Vrata avtomobila se odpirajo brez ovir, saj so noge nadstreška premišljeno umeščene u prostor. Proizvajamo ga v dveh variantah in sicer z ravno – poševno streho ali pa z ločno. Lahko se uporablja tudi za pokrivanje čolnov, teras ali balkonov v pritličju.

Spoštovani obiskovalci naše spletne strani,

Nudimo Vam naše izdelke AVTOMOBILSKI NADSTREŠEK BASIC 1, BASIC 2 IN AVTODOM BASIC za zaščito Vašega avtomobila ali avtodoma  pred dežjem, točo, snegom in UV žarki.

Nadstreški so oblikovno dopadljivi, trajni in ne zahtevajo vzdrževanja (varčujejo Vaš dragoceni čas).

Umestimo jih lahko ob zid, škarpo, ograjo, tako, da ne zavzemajo prepotrebnega prostora, saj so vpeti le na eni strani.

Pri novogradnji, pa nam omogočajo prihranek prostora v objektu, saj je nesmiselno notranji prostor uporabljati za parkiranje avtomobila ali avtodoma.

Nadstreški so narejeni iz vroče cinkanih elementov, ki pa jih je možno po želji dodatno prašno barvati v različnih barvah po RAL lestvici.

Kritine so lahko različne od sistema polikarbonatnih plošč, ki je odlične in zagotavljajo absolutno vodotesnos in inostavno montažo. Kritine pa so lahko tudi metalne v različnih barvah. Opozarjamo pa Vas, da morajo imeti metalne kritine protikondenzno oblogo na spodnji strani, sicer vam bo kondenz, ki se nabira na notranji strani pločevinaste kritine padal na avto.

Po statičnem izračunu so naši nadstreški primerni za namestitev v Sloveniji na območju snežnih con   

M1, A1 do nadmorske višine 930m in A2 do nadmorske višine 415m. V kolikor so zahteve večje, lahko pripravimo dodatne podpore. Brez dodatnih podpor  pa je lahko obremenitev snega 143kg/m2 in vetra 50kg/m2. Vrednost vetra velja za polzaščiteno cono.

Pri gradnji nadstreškov je nujno upoštevati navodila ARSO glede snežne in vetrne obtežbe nadstreškov in streh. Prilagamo objavo Arso glede snežne in vetrovne obremenitve. Zanimivo:

Priprava podnebnih podlag za EUROCODE: snežne in vetrne obtežbe mag. Mojca Dolinar ARSO in KARAKTERISTIČNA SNEŽNA OBTEŽBA – ARSO

Za dva ali več nadstreškov in primerno lego kot kritino lahko izberemo tudi fotovoltaične panele, s tem si lahko zagotovite poceni električno energijo.

V kolikor se boste odločili za nakup našega nadstreška Vam bomo nudili vso potrebno pomoč in svetovanja.

Želimo Vam da uživate pri pregledu naših strani in da se tudi vi pridružite skupini ljudi kateri imajo že naš nadstrešek. 

Hvala in lep pozdrav, Sintex d.o.o.