Primer bazenske strehe model Ravenna na Ptuj-u

Streha za bazen

Primer montaže pomične strehe na keramičnem bazenu:

Film o izjemno lahkem odpiranju in zapiranju bazenske kupole si lahko pogledate s pritiskom na to povezavo:

in


Kaj je treba upoštevati, preden izberete zasnovo strehe za bazen

Bazenska streha koristen podvig, ki vam omogoča, da uživate v bazenu skozi celo leto, hkrati pa zmanjšate čas in denar, ki ga porabite za nego / vzdrževanje. Izbirate lahko med številnimi slogi in modeli bazenskih streh, pri izbiri pa vam bo pomagalo vedeti, kaj lahko pričakujete od uporabo bazenske kupole.

Razmislite o prednostih, za katere želite, da jo ima Vaša bazenska streha. Res je, da iščete razumen pristop za razširitev izkoriščenosti svojega bazena? Bi radi plavali v deževnih dneh? Res je, da upate, da boste razširili bivalni prostor svojega doma? Upoštevanje teh podrobnosti vam bo pomagalo pri določanju, ali je prenosna, poltrajna ali trajna bazenska kupola najboljša za vas. Teleskopske strehe za bazene so napihljive kupole na osnovi vinila ali tkanine, ki so pritrjene na tla z jeklenicami. Mehanizirani ventilatorji nadaljujejo s širitvijo, tako da ustvarjajo majhen kontrast teže med zrakom znotraj in zunaj. Ocenjena cena naj bi znašala približno 2.700 eur . Take bazenske kupole je mogoče prilagoditi poljubnim podzemnim ali nadzemnim bazenom in so na voljo v različnih barvah: v vsakem primeru jih je treba ob močnem vetru sploščiti in ob zapiranju bazena pozimi hraniti. Najboljši so za imetnike nepremičnin, ki upajo, da bodo plavalno sezono podaljšali za nekaj mesecev.

Poltrajne so teleskopske, zložljive konstrukcije z  obloženimi steklenimi ali polikarbonatnimi ploščami, ki drsijo po progi ali uporabljajo premični sistem za odpiranje in zapiranje. Vsak segment se brezhibno prilega notranjosti, na primer teleskopu, in vam omogoča, da popolnoma ali preprosto delno odprete ohišje. Plošče so običajno obdelane za preprečevanje meglenja, da se prepreči nabiranje kondenzata in so zasnovane tako, da zajemajo sončno energijo in zmanjšajo izgubo toplote. Poleg tega plavalce ščitijo pred svetlimi (UV) žarki in preprečujejo, da bi odpadki padli v bazen, kar zmanjšuje stroške vzdrževanja bazena. Prav tako je tovrstno ogrado mogoče pustiti celo leto, saj je njena ureditev dovolj trdna, da lahko nasprotuje ostrim podnebnim razmeram. Teleskopsko ohišje je enostavno obdržati, le sperite ga s vodo iz tlačne vodne cevi. Ker jih imajo za odstranljive konstrukcije, večina držav ne potrebuje dovoljenja. To ohišje je mogoče uvesti v kateri koli oblikovani bazen in se začne pri približno 3000 eur.

Druga možnost je gradnja trajne bazenske strehein ponuja največ za svojo ceno. Te konstrukcije so zgrajene z močnim kaljenim aluminijastim ogrodjem in pritrdilno opremo iz nerjavečega jekla. Steklo ali polikarbonat, ki prepušča svetlobo, se redno uporablja za streho in steno, kar zagotavlja UV zaščito, zaščito prostora in ohranja temperaturo vode. Kakor koli že, lahko tudi umaknete streho ali odprete določene deske, da ohladite bazen. Tako kot teleskopske konstrukcije upoštevajo razširjeno sezono plavanja ali celoletno kopanje in ohranjajo bazen čist, tako da ne puščajo listov in zemlje v bazenu. Stalne bazenske strehe se imenujejo tudi “sončne sobe”, saj lahko vključujejo vrsto drsnih steklenih vhodov in prostora za pohištvo, rastline in različne okraske. Uvesti jih je mogoče na katerem koli območju, zlasti v regijah z močnim vetrom in močnim sneženjem – prosim sporočite nam to informacijo da jo pravilno proizvedemo. Stalne strehe za bazene so sicer najcenejša izbira, saj se stroški gibljejo od 200 EUR na kvadratni m2 za vnaprej sestavljene modele do 600 EUR na kvadratni m2 za načrtovane, izdelane po meri, vendar so sigurno ugodena investicija – saj lahko bazen uporabljate skozi celo leto. Za lastnike bazenov so neverjetna odločitev v upanju, da bodo razširili svoj življenjski prostor. Več informacij o zaprtih prostorih bazenov na naši spletni strani

Subscribe to our Newsletter

Share this post with your friends

Leave a Reply