Film o motornem pogonu bazenske strehe s sončnimi paneli / streha s solarnimi paneli

kupole_bazeni_sintex_1

Zelena / sončna energija se uporablja tudi za pogon motorjev za odpiranje kupole za bazen.  Enostavno z pritiskom na gumb odpremo ali zapremo celo strečno konstrukcijo za bazen. Sistem je bil posebno razvit za ta namen. Vse deluje na nizki napetosti tako da ne predstavlja nobene nevarnosti za kopalce v bazenu – ali v tem primeru hišne ljubimce – pse. Spodaj je povezava na film. Model strehe z bočnimi vrati in prelivni bazen z kompenzacijskim bazenom.

Prikazujemo motorni pogon za bazensko streho, kateri se napaja iz baterije katera se polni iz solarnih panelov (celic).

Povezava na film tukaj: povezava

Drsni sistem
Vse naše bazenske strehe so opremljene z drsnim sistemom, kjer se posamezni segmenti enostavno premikajo po tirnicah, s pomočjo poliamidnih ali aluminijastih koleščkov z ležaji iz nerjavečega jekla.

Naše najsodobnejša vodila izpolnjujejo vse ergonomske zahteve in imajo višino samo 15 mm (v določenih primerih 14 mm). So ravne, nizke in po vodilih se lahko hodi po njih. Opremljene so z nedrsečo podlago in omogočajo varno gibanje po bazenu ter zelo enostavno drsenje segmentov strehe. Na vodilih ni ostrih izpostavljenih robov (kot so izpostavljene letvice nekaterih konkurenčnih proizvajalcev), zato vam ni treba skrbeti, da bi se poškodovali. Drsna vodila  lahko pritrdite na ravne površine, vodoravno ali navpično ali diagonalno in na stene zgradb. Vodila so brezbarvna in bronasto eloksirana, ta površina je zelo odporna na obrabo, zato ni mehanskih poškodb.

Število tirnic na vodilih ustreza številu segmentov, ki sestavljajo streho bazena. Tekalna vodila se lahko podaljšajo preko bazena, tako da je pokrov mogoče popolnoma premakniti. Streho je mogoče premikati ročno ali mehansko z uporabo naših solarnih elektromotorjev. Ta sistem je popolnoma varen. Gre za zaprt (samozadosten) električni sistem, kjer elektromotor uporablja varno napetost 12 V, napaja ga gel baterija, ki se nato polni s pomočjo fotovoltaičnih panelov. Ta način pomika segmentov je zelo priljubljena pri strešnih kritinah Terra in Viva Prime. Več o tem na: https://sintex.si/strehe-za-bazene/terra-2/

Subscribe to our Newsletter

Share this post with your friends

Leave a Reply