Bazenska streha srednje višine v Ljubljani

streha_za_bazen_ljubljana_1

KAKŠNE KORISTI PRINAŠA TELESKOPSKO POKRIVANJE BAZENA?

Možnost da pokrijemo bazen v katerem koli obdobju leta je zelo priporočljivo. Poznate funkcijo bazenske strehe?

Prednosti pokrovov 

Mnogi menijo, da pokrivanje bazena ni potrebno ali da ga je treba uporabljati le v zimskih mesecih, da bi zaščitili vodo med zaprtjem. V resnici je pomembno, da jih uporabljamo v vseh letnih časih, saj pomagajo ohranjati vodo čistejšo in omejevati uporabo kemičnih sredstev za razkuževanje.

Glede na vrsto imajo tudi sposobnost “pomagati” pri ohranjanju temperature vode (če je ogrevana s toplotno črpalko) in omejevati njeno izhlapevanje v toplih obdobjih.

Obstaja več vrst pokrovov, ki jih lahko razdelimo glede na njihove značilnosti:

  • izotermične ponjave : za poletno pokrivanje. Namesti se na koncu dneva ali pred nevihto, da prepreči izhlapevanje vode in jo zaščiti pred umazanijo;
  • zimsko pokrivanje: ščiti vodo do prihoda pomladi;
  • varnostno pokrivanje: ima dvojno funkcijo. Ščiti vodo pred vremenskimi vplivi in zagotavlja večjo varnost v primeru nenamernih padcev;
  • teleskopsko pokrivanje: idealno je za podaljšanje uporabe bazena čez vse leto. Če želite zaščiteno in uporabno bazen vse leto, izberite teleskopsko pokrivanje.

Njegova glavna prednost je, da lahko še naprej uporabljate bazen, tudi če so temperature nizke in podnebje manj prijetno.

S pomočjo ogrevanja vode s toplotno črpalko lahko bazen uporabljate dlje časa, tudi v slabem vremenu, in ga lahko zaklenete, da preprečite dostop neavtoriziranim osebam.

Struktura je trdna in je iz aluminija ter prozornih panelov, ki se premikajo.

Višina je prilagodljiva: obstajajo nizke rešitve, ki pokrivajo površino, in višje, ki omogočajo ljudem, da hodijo v njej in uporabljajo bazen tudi v manj ugodnih vremenskih razmerah.

Teleskopsko pokrivanje omogoča večplastno zaščito:

  • Ohranja temperaturo vode (če je ogrevana s toplotno črpalko) in okolice.
  • Ščiti vodo pred listjem in onesnaženjem, s čimer zmanjšuje uporabo kemičnih sredstev za razkuževanje;
  • Omejuje temperaturna nihanja;
  • Zmanjšuje izhlapevanje vode in s tem potrebo po dodajanju vode.

Prestavi vrt v varno okolje, saj ostane bazen “zaprtega”, kar je idealno v prisotnosti majhnih otrok ali hišnih ljubljenčkov.

Vse vrte bazenov – nad zemljo ali vkopani se lahko obogatijo z narejenimi na mero teleskopskimi pokrovi glede na dimenzije in okolico, da vam zagotovimo uporabo bazena v vsakem letnem času. Obrnite se na nas za več informacij in brezplačno ponudbo.

Subscribe to our Newsletter

Share this post with your friends

Leave a Reply