Bazenska kupola za plavalni bazen dolg 25 m

teleskopske_strehe_za_bazene_153

Primer odpiranja podobne strehe za bazen katero smo namontirali lahko vidite z klikom na to povezavo: odpiranje strehe Sintex

Arhitekt je predvidel plavalni bazen dolg 25m in širok 3m – torej velikost kot ena plavalna steza v pol-olimpijskem bazenu. 

Ker je bazen ogrevan in je predviden da se uporablja 12 mesecev na leto je teleskopska streha za bazen nujna oprema. Tako bo prostor pod streho vedno topel in čist in tako vedno pripravljen za kopanje. 

Streha je projektirana z samo-čistilnimi vodili. Drenaža pod  utopljenimi vodili v podlago (betonske plošče / tlak okoli bazena) omogoča da se umazanija in voda katera od strehe nemoteno  odteka iz vodil. 

Pred bazenom je stojna višina kjer so predvideni 3 ležalniki in ostalo pohištvo katero omogoča preoblačenje in počitek v tem prostoru pred bazenom.

Bazenski rob in folija v bazenu je naslednji korak in bazen bo pripravljen na kopalno sezono skozi celo leto.

Kako vzdrževati svojo bazensko streho skozi vse leto?

Ste kupili kakovostno kritino za bazen ali teraso in ste jo že vključili v vsakodnevno gospodinjstvo? Potem so informacije v tem članku za vas. Čeprav so naše strehe skoraj brez vzdrževanja, njihovo stanje zahteva vsaj minimalno nego, čiščenje in občasno vzdrževanje. S tem boste podaljšali življenjsko dobo vaše strehe in zagotovili nemoteno delovanje vseh njenih mehanskih delov.

 

Tukaj je nekaj priporočil in nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri skrbi za svojo streho.

Redno čiščenje

Redno čiščenje bo streho ohranilo ne le vizualno privlačno, temveč tudi čim bolj zmanjšalo pojav ali širjenje alg in drugih rastlin v zraku. Zato redno čistite tako polikarbonatne plošče kot posamezne mehanske dele vaše strehe – torej predvsem tekalni del, pa tudi na primer ključavnice ali kljuke na vhodnih vratih.

Na kaj natančno se morate spomniti pri čiščenju streh bazena in teras?

Polnila, bodisi iz kompaktnega prozornega polikarbonata, votlega polikarbonata ali stekla, je najbolje sprati s curkom mlačne vode. S tem bi morali odstraniti vso mehansko umazanijo, madeže, prah, plesen in maščobo.

V primeru močne umazanije površino aluminijastih profilov in polikarbonatnih polnil zelo nežno obrišite z mehko gobo ali mehko krpo. Ne pozabite predhodno dovolj navlažiti polnila in profile.

V primeru močne umazanije uporabite okolju prijazna tekoča čistila, ki so okolju prijazna. Nikoli ne uporabljajte tekočega peska ali drugih detergentov z mikrodelci. Bodite zelo previdni in se predhodno posvetujte z našim podjetjem glede uporabe določenega detergenta. Ne pozabite, da morate uporabiti pravilno razmerje detergenta. Prav tako ne uporabljajte kemikalij, ki reagirajo z aluminijem ali polikarbonatom. Prav tako ne pozabite zaščititi rok z zaščitnimi rokavicami in zaščito za oči.

Tesnila okoli polikarbonatnih polnil lahko med vzdrževanjem premažemo z zelo fino plastjo lanenega ali silikonskega olja.

Ključavnice in ročaje lahko obdelate s kapljico silikonskega olja.

Tirnice in pogonski mehanizem očistite z močnim curkom mlačne vode.

Uporabite informacije v priročniku za vzdrževanje, ki je vedno priložen strehi.

Vizualni pregled (vizualni pregled)

Z nenehnim vizualnim pregledom strehe spremljate njeno stanje in pravilno delovanje. To bo zmanjšalo drage stroške popravil, saj boste morebitne okvare odkrili pravočasno, preden pride do nujnega primera. Po nekaj letih se vam bo ta pozornost in skrb za vašo streho zagotovo obrestovala.

Ne stopite na streho!

Vemo, kako mamljiv je lahko pogled s strehe za otroke ali živali. Konec koncev je plezanje po strehi videti precej preprosto in zanimivo, je kot plezalo. Ampak pozor! Niti vi niti kdorkoli drug ne bi smeli splezati na streho samo zaradi zabave ali radovednosti. Ne obstaja le nevarnost padca in poškodb, temveč tudi poškodba celotne strehe. Zato ne pozabite, da streha bazena ali terase ni zasnovana tako, da postane plezalna atrakcija!

 

Če ni druge možnosti in morate iz nekega razloga vstopiti v streho (npr. če se na strehi zatakne predmet, ki ga morate odstraniti, ali če se morate med čiščenjem povzpeti na streho), razprostrite lestvico na večji površini, tako da večinoma nad profilom. In vedno se zavarujte pred padcem! Nepravilno premikanje ali ravnanje lahko povzroči ne le vaše poškodbe, temveč tudi poškodbe celotne strehe.

 

Tipičen primer, ko se zdi, da ne gre brez vstopa ali plezanja na streho, je odstranjevanje snega s strešne površine. Ampak to ni potrebno! Plast snega lahko odstranite ročno s fino metlo z dovolj dolgim ​​ročajem – priporočamo dostop s strani strehe, v primeru terase iz višjega nadstropja ali s pritrjene lestve.

 

 

Ne pozabite na pogonski mehanizem

Vodilni deli strehe, kot so tirnice in kolesca, so izdelani iz trpežnih materialov, vendar trava, vejice, pesek, kamenje in druge drobne nečistoče zmanjšujejo njihovo funkcionalnost in pospešujejo obrabo. Zato ne pozabite poskrbeti tudi za te dele strehe. Odstranite vse mehanske nečistoče, ki se tam lahko pojavijo in ki ovirajo nemoteno premikanje delov strehe. Zamašene tirnice lahko poškodujejo tekalni mehanizem, nasilni poskusi zapiranja ali odpiranja strehe pa lahko povzročijo nepopravljivo škodo. Če se umazanija zatakne v pogonskem mehanizmu, vedno pokličite naš servisni center. Ne poskušajte nadalje manipulirati s streho. Zavarujte streho in počakajte, da pridejo serviserji.

 

Prepričani smo, da za svojo streho ni tako težko pravilno skrbeti. Poskusite si v svojem programu vzeti čas vsaj 1-2 krat na leto. Zahvaljujoč temu vzdrževanju bo vaša streha dolga leta videti veliko boljša in privlačnejša. To bo ponos vašega bazena ali terase, vaši prijatelji pa bodo cenili njegov popoln videz in funkcionalnost.

Subscribe to our Newsletter

Share this post with your friends

Leave a Reply